Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2023 11:29:58 - Páčil

Jak dlouho je podle vás udržitelná vojenská podpora Ukrajiny?

Nemyslím, že by ji ostatní nechtěli pomáhat, otázkou je, zda budou mít jak. Je dostatek zbraní a financí? Někde jsem slyšel, že třeba dochází munice. Válka už trvá rok, jak dlouho myslíte, že ještě potrvá? Nepomohlo by, kdyby Ukrajina dostala i stíhačky, co chce? Navíc takhle je ona zničená, zatímco Rusko ne, takže i když válka skončí, otázkou je, jak to bude s obnovou Ukrajiny.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Vida, Dahlie, Nelinka Zelinka, Samuel1KB, eva41, RiVyk

Odpověď

22.02.2023 15:28:51 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pan Páčile,pokusím se zodpovědět všechny Vaše dotazy. ano. V první řadě máte určitě pravdu v tom, že nedostatek munice představuje skutečně problém. Bohužel nikdo neví, jak dlouho válka potrvá a Evropa musí vydržet a udělat vše proto, aby dokázala podporovat Ukrajinu, dokud to bude potřeba. V případě stíhaček se zdá, že se pomalu začínají prolamovat ledy a některé země už jsou aspoň zčásti nalomené, takže je větší naděje než kdykoli předtím, že letouny budou skutečně dodány. Samotná obnova je samozřejmě otázkou budoucnosti a získá na aktuálnosti, až konflikt skončí. Už nyní ale Ukrajina dostává peníze podporu např. z rozpočtu EU na  obnovu kritické infrastruktury.  S pozdravem a přáním všeho dobrého Tomáš Zdechovský