Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2023 11:57:13 - RiVyk

Válka

Dobrý den, pane Zdechovský jste o tom vnitřně přesvědčen, že válka na Ukrajině se dáý vyhrát?
Jste vnitřně přesvědčen, že stav a kroky EU a USA nepovedou k rozpoutání konfliktu s nedozírnými následky pro lidstvo?
Jste vnitřně přesvědčen, že dodávky zbraní zmenší utrpení obyvatel Ukrajiny? Nezdá se Vám, že dodávat zbraně a přesvědčovat lidi, že se tím vydobyde mír, jr to samé jako chtít po alkoholikovo aby přestal pít a při tom mu každý den dáte půl litru akoholu?
A poslední dotaz. Jst vnitřně přesvědčwn o tom, že režim, v čele se Zelenským je plně demokratický, přesto, že je na mnoha snímcích z UA vidět, že se používají symboly a znaky, včetně nárukávníků vojáků, pohybujících se okolo Zelenského, které nesvědčí o demokracii? A mohl byjste osvětlit i to co o těchto symbolech a znacích říká mezinárodní právo? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Renfe

Odpověď

27.02.2023 12:55:28 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,myslím, že Rusko porazitelné je. Mám za to, že Vaše přirovnání k alkoholikovi není vůbec přiléhavé, protože zatímco alkohol ve větší míře škodí, zbraně bránící se zemi pomáhají. Zbraně dodávané Ukrajině mají umožnit (a umožňují) lepší ochranu jejich obyvatel před ruskými útoky. Takže ano, zbraně umožňují Ukrajině se lépe bránit a zmenšit utrpení obyvatel. Nepodporovat Ukrajinu zbraněmi by neznamenalo ukončení války, nýbrž jen nechat zemi napospas Rusku. Mír bude možný až tehdy, když Rusko zastaví svoji agresi a bude ochotné stáhnout se z okupovaných území.
 Rusko chce svoji hranici posunout co nejdále, k čemuž se před pár dny přiznal současný ruský místopředseda bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Jedná se o politiku, která ohrožuje nejen Ukrajinu, ale i střední Evropu. V našem zájmu je tedy mít ruskou hranici co nejdále od nás. Je lepší, když nyní podporujeme Ukrajinu, která nyní bojuje nepřímo za nás, než abychom pak museli řešit důsledky porážky Ukrajiny.
Ukrajinský politický systém je se svými nedokonalostmi a chybami bližší evropským demokraciím, než ten ruský. Existuje zde politický pluralismus, dochází zde k pravidelnému střídání moci a přestože i na ukrajinské straně se najdou extremisté s problematickými postoji či symboly, jedná se pouze o menšinu. Takoví lidé jsou všude. 
S pozdravem
Tomáš Zdechovský