Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2023 15:09:47 - Tedy99

Co jako opozice uděláte?

My platíme rekordní ceny za elektřinu a ČEZ má rekordní zisky. Nepřijde vám to jako většinovému vlastnkovi, kterým stát je, nemorální? Jak je to možné? Jestli je na tom tak dobře, proč elektřinu zdražoval a to několikanásobně? Nezneužil situace?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2023 8:47:55 - Ing. Patrik Nacher
Pěkný den,

děkuji Vám za dotaz. My jsme na tuto věc ukazovali od začátku. Majoritním vlastníkem ČEZu je stát. Komoditu, kterou vyvážíme naši občani platí jako jednu z nejdražších v Evropě. To považuji za paradox. Už rok o tom mluvím, že je to systém tichého vyhrožování burzy. Pokud bychom elektřinu tímto způsobem neprodávali, tak by nám údajně snad netekla ropa. Přijde mi to stejně absurdní, jako by v Saudské arábii kupovali benzín dráž než u nás i přes to, že jsou vývozci ropy ve velkém. Dlouhodobě navrhujeme, aby zastropování cen bylo u výrobce. Dokážu si představit, že by ČEZ vyplatil státu dividendy a ten je použil ve prospěch zákazníků v nějaké podpoře. Cesty jsou, jenom jde o ochotu je hledat a realizovat.

Patrik Nacher