Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2023 15:11:57 - Tedy99

Co jako opozice uděláte?

My platíme rekordní ceny za elektřinu a ČEZ má rekordní zisky. Nepřijde vám to jako většinovému vlastnkovi, kterým stát je, nemorální? Jak je to možné? Jestli je na tom tak dobře, proč elektřinu zdražoval a to několikanásobně? Nezneužil situace?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2023 11:27:59 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den, 
omlouvám se, že reaguji až nyní - s občany komunikuji především skrze sociální sítě (Twitter, Facebook atd.) a zde na Parlamentní listy chodím pouze příležitostně. K Vašemu dotazu. Musím konstatovat, že Fialova vláda selhala v energetické bezpečnosti. Máme nejvyšší cenu elektřiny, máme nejvyšší nárůst cen elektřiny plynu a elektřiny v celé EU, máme nejvyšší cenu elektřiny za prvních sedm měsíců v přepočtu na kupní sílu, a čtvrtou nejvyšší cenu plynu v přepočtu na kupní sílu. Tohle zkrátka mluví samo za sebe.
Je smutné, že Česko je po necelých dvou letech vládnutí tohoto kabinetu opět ovládáno klientelistickými klikami. Ono už to začalo před nástupem vlády, kdy začaly některé strany hovořit o privatizaci. Jistě si vzpomínáte na České dráhy, Českou poštu, také Budvar. To, že se jí to nepovedlo, je i díky tlaku opozice - poslanců hnutí ANO. 
Poté přišel gigantický energetický lobbing, protože poté co vláda prošvihla dobu, kdy mohla regulovat ceny energií, tak začala narychlo dávat dohromady opatření, které už byly pod tlakem energetických společností, které si prolobovaly současný stav. Ten je takový, že společnosti vydělaly, lidé platili a pak se to komplikovaně daní a bude se to přerozdělovat a takhle můžu pokračovat do nekonečna.