plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2023 17:09:50 - honzikl

Daň z nemovitosti

Myslíte si, že je dobře, že se zvedne daň z nemovitosti? Já si to totiž vůbec nemyslím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Milan Chladílek, hejtmanSágner, Majoránka, Pamětník2, klodar, evenak, Jaroslava Herinková, kamenožrout zelený, thielk, Josef Neutron, Kritická, eva41, Jarouš777, Nelinka Zelinka, optimista70, Marcela Baková, , Jaroslav Lamr, Julie., jivav, Venda3, dadla, lapra, Hugo Ventil, tomsik1, votomtoje, Josef Hašek, Jaroslav27, já-na, Navit, marisac

Odpověď

19.05.2023 14:34:40 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz.
Především je důležité zdůraznit, že se opravdu neuvažuje o zvýšení daně z nemovitosti na 1 procento hodnoty této nemovitosti. Uvedená informace, která se objevila ve veřejném prostoru, rozhodně není pravdivá.
Navrhovanou úpravou se daň z nemovitosti maximálně zdvojnásobí, což při její aktuální výši bude představovat v drtivé většině případů jednotky stokorun měsíčně.
Na druhou stranu si musíme uvědomit, že veřejný sektor (především obce a města, ale částečně i stát) poskytuje majitelům nemovitostí nezanedbatelný servis.
A na závěr: nezastírám, že částečně je navýšení této daně zapříčiněno snahou o konsolidaci veřejných rozpočtů.
S úctou Zdeněk Nytra