plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2023 11:02:47 - paterbauer

Tak proč to děláte?

Tvrdíte, že jste neporušili slib a že jste daně celkově nezvýšili, protože i když některé zvyšujete, tak jiné jste snížili. Tvrdí to premiér i ministr financí. Já tomu tak vůbec nerozumím, proč ty změny? K čemu, když nepřinesou státu žádné peníze na umoření dluhu? Proč to tedy nemohlo být jako dosud? A přicházíte tak vůbec s reformou nebo jen přesouváte peníze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.05.2023 19:59:29 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den, navrhované změny v daňové oblasti mají primárně za úkol celý daňový systém zjednodušit a zpřehlednit. Proto dochází k rušení více než dvaceti výjimek. Některé změny pak reagují na konec „covidového“ období. A ano, v návrhu jsou také změny, které daně navýší, ale tato skutečnost se bude týkat zejména vysokopříjmových osob. Vedle základního smyslu změn, tedy zjednodušení daňového systému, je zapotřebí zahájit kroky ke konsolidaci státního rozpočtu. S úctou Zdeněk Nytra