Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2023 10:27:22 - Páčil

Vykašlali jste se na živnostníky

To, že nechápete, že spousta OSVČ dělá za minimální mzdu vysvětluje, proč sami sobě platy neustále zvyšujete. Napadlo vás, ale že prostě někdo nemá na výběr, a že je rád i za tu minimální mzdu? A vy nám ještě házíte klacky pod nohy, místo toho, abyste byli rádi, že makáme? To má jakou logiku? Fakt jste mě jako strana zklamali, doufám, že se tu objeví jiná strana, co bude hájit zájmy nás živnostníků, vy už to totiž pro mě nejste

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2023 14:18:52 - Jakub Janda
 Dobrý den,


ODS stojí a padá na podpoře živnostníků, proto se této skupině obyvatel snažíme co nejvíce pomoci.


U vládního konsolidačního balíčku musíme brát v potaz, že se jedná o složitý politický kompromis pěti subjektů a každý občan utažení opasků chtě nechtě ucítí. Cílem jsou udržitelné a zdravé veřejné finance a tento balíček je správný první krok k němu.


Nedá se ODS vyčítat, že pro živnostníky dělá nebo dělala málo. Prosadili jsme zrušení EET, které pomohlo prakticky všem živnostníkům jak po stránce časové (méně byrokracie), tak po straně finanční. Dále jsme podpořili zavedení paušální daně, která zjednodušuje výpočet a platbu daní.


V době pandemie jsme bojovali za co největší podporu pro OSVČ jako jednu z nejohroženějších skupin obyvatel ČR. Navrhovali jsme dát plošně 30 tisíc korun pro všechny živnostníky, Babišova vláda byla proti.


I nadále bude ODS hájit zájmy živnostníků, vždyť oni jsou páteří naší ekonomiky.