Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2023 12:25:43 - honzikl

Migrační pravidla

Dobrý den, pane poslanče, můžete mi prosím vysvětlit, o co jde v těch migračních pravidlech, která byla nyní schválená Evropskou unií? To budeme někoho přijímat. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

gusta

Odpověď

14.06.2023 9:22:00 - Mgr. Jiří Kobza
 Dobrý den, migrační pakt jsou v podstatě převyprávěné kvóty kdy slova "umístění" jsou nahrazena slovy "přesídlení". Jde o přesídlení migrantů z nárazníkových zemí do zemí "dosud nezasažených migrační krizí". V překladu to znamená, že do zemí V4 budou přesídleni migranti, které jejich současná hostitelská země nechce! To celé pod pokutou za každého odmítnutého. Ta pokuta je cca 500.000 kč, což by při předpokládaném počtu 30.000 migrantů zničilo náš státní rozpočet. Tento pakt, obzvláště v situaci, kdy syrský prezident Asad vyhlásil 9 prezidentskými dekrety amnestii všech syrských bojovníků proti jeho režimu a zve je k beztrestnému návratu do Syrie pomoci budovat svou vlast, nezohledňuje situaci, že Syřané ztrácí nárok na azyl. Pro SPD je nepřijatelné, aby o tom, kdo zde bude žít, rozhodoval nějaký úředník, který zde nikdy nebyl.Nicméně pro podrobnější informaci doporučuji najít si českou verzi paktu.