Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2023 20:20:33 - Vojta U.

Předčasné splacení hypoték

Vám přijde morální chtít po lidech za dřívější splacení hypoték poplatek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Josef Hašek, tomsik1, Sascha, pion, Arnold Rimmer, Pamětník2, parabola, Vesmir, stanl, bevelyn, clovek7654, eva41, Vasa, Miró, michal garty, evenak, antek2, Nedvídek, Janek..., miki423, Loupeznicek, morce, lapra, Jirka Nový, Harpuša

Odpověď

28.08.2023 12:02:19 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji za dotaz. Nevím, proč se mě na to ptáte. Je to návrh vlády a já jsem byl ten, který na tento poplatek upozornil. V návrhu zákona jsem to objevil, zveřejnil jsem to na sociálních sítích a pak se to začalo šířit prostřednictvím novinářů až k ministrům, kteří snad ani nevěděli, že to navrhují. Mě to morální nepřijde. Přijde mi nemravné, že nám to tam propašovává vláda, koaliční ministři, aniž by detailně znali, o čem hlasují. Jedná se o bankovní poplatky, díky kterým jsem se dostal do politiky. Je to dlouhodobě moje téma, kterému rozumím a umím v textu najít poplatek, který je pro spotřebitele nepřijatelný. Jiná věc je, že z určitého úhlu pohledu jiný poplatek, ne tak, jak je v zákoně definovaný, své racio má. Už dnes můžete splatit 25 % jistiny bez poplatku. Ten návrh kopíruje můj podnět z předchozího volebního období, kdy rozšiřuje množství situací, u kterých to můžete bez poplatku udělat v momentě, kdy se Vám změní nějaká životní situace, což je důležitý parametr. Třeba u spekulativních odchodů k jiné bance se to musí dělat jiným způsobem. Já se vůči poplatku za předčasné splacení hypoték určitě budu vymezovat.

Patrik Nacher