Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2023 10:35:24 - honzikl

Ukrajina do NATO

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes dopoledne dorazil do dějiště summitu NATO ve Vilniusu, kde odpoledne zasedne s aliančními lídry jako rovnocenný partner. Co říkáte vůbec dění na summitu a byl byste pro, aby byla Ukrajina co nejdříve přijata do NATO? Díky za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2023 13:16:17 - Ing. Martin Kolovratník
 

Dobrý den, 

děkuji Vám za dotaz a zároveň se omlouvám za pozdější reakci – s voliči komunikuji primárně skrze sociální sítě (zejména FB). K Vašemu dotazu. Osobně si myslím, že summit NATO ve Vilniusu nepřinesl nic neočekávaného. Členské státy se dohodly, že Ukrajině zkrátí cestu ke vstupu do aliance odstraněním takzvaného Akčního plánu členství. Debata o tom, že by se Ukrajina za stávajících okolností mohla stát členem NATO, není na místě. Ukrajina může do NATO formálně pozvána teprve ve chvíli, kdy s tím členové bloku budou souhlasit a budou splněny všechny stanovené podmínky. Jedná se o řadu politických rozhodnutí v oblasti řízení ozbrojených sil a řízení státu. Ukrajina bude také muset připravit řadu zákonů, které budou slučitelné se zásadami NATO.