doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2023 9:54:24 - Libuše Jízdná

Úsporný balíček nebo zvyšování daní

Pane docente Havlíčku, jste zkušený politik, ale i odborník, což jste prokázal v Babišově vládě a v různých diskuzích, kde vždy máte pádné argumenty a mluvíte věcně na rozdíl od politiků pětikoalice. A ted moje otázka. V případě údajného úsporného balíčku podle mne jde jen o zvyšování daní. My nemáme problém s příjmy st. rozpočtu. Ty nám za 1. kvartál vzorstly o asi 11,4 procenta. Problém je s výdaji, které nám rostou rychleji a to o 26,7 procent. Je proto nutné snižovat výdaje, nikoliv brát opět nám občanům a zvyšovat veškeré daně. Zaměřit se na nadnárodní korporace, banky, politické neziskovky, kde by se ušetřily velké peníze, které nyní v rozpočtu chybí. Prosím o váš názor. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

tomsik1, Občan Praha 6, stockl, nachod, falcon16, Kritická, Vida, martinstanislav, hana02, kolousek, baba Maggi, Zdenička, Etieno, Vierka, Julie., jáji, mausik, Olouš, Venda3, Anyska, dakram1, parabola, Oldtex, Josef Hašek, pmwer, pelikan, howgh

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.