Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2023 14:58:05 - laco

Vyúčtování jarní ofenzívy

Filmový režisér Igor Chaum hodnotí jarní ofenzívu Ukrajinské armády slovy:"Tahle ofenzíva je tak trochu jako paní Colombová. Hodně se o ní mluví, ale ještě nikdo ji neviděl". Jak Vy, coby odborník přes vojenské záležitosti, hodnotíte výsledky jarní ofenzívy Ukrajinské armády, která byla ze strany USA a Evropské unie mimo jiné podporována zbraněmi a municí za miliardy dolarů či eur.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2023 15:07:04 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za otázku, ale zdaleka nejsem odborníkem přes vojenské záležitosti. Raději používám své politické, životní a odborné zkušenosti, kterých jsem ve svém životě nabyl. A dále historické zkušenosti a konotace v zahraničně politickém vývoji ve světě. Z8roveň čerpám z názorů vojenských odborníků, historiků a politologů. A nyní k mé odpovědi. Poněkud někdo čekal jiný vývoj , tak byl přinejmenším bláhový. Rozsah dezinformací či přehnaných očekávání měly dle mého názoru ubězpečit občany Západu k další podpoře Ukrajině. A to nejen humanitní či zdravotní, s čímž nemám osobně problém, ale zejména té vojenské. A ady od samého začátku konfliktu hájím diplomatické a nevojenské řešení. Protože další prodlužování válečného konfliktu ničemu a nikomu nepomáhá. Naopak jde o zhoubný vývoj, jak na straně samotné Ukrajiny, tak RF. Zároveň současná politická reprezentace Západu "hazarduje" s bezpečnostní situací zejména v Evropě, zhoršuje životní úroveň svých obyvatel a ohrožuje samotný mír v Evropě. Vždyť jednotk NATO jsou na hranicích s Ukrajinou, lodě a letouny NATO "doprovázejí" zahraniční lodě plující do ukrajinských přístavů. Nikdo nemůže dns vědět, co se stane či co se může stát. A ještě dodám historické konotace z období třicátých let minulého století, kdy ekonomická a politická krize byla řešena zbrojením a to přerostlo v 2. světovou válku. Opravdu nechci strašit, ale ekonomické problémy Západu nelze svádět na válku na Ukrajině. Přece odklon od levné energie, Green deal a ekonomické sankce zhoršují konkurenceschopnost evropské ekonomiky a zhoršily životní úroveň drtivé většině občanů. A ani zvýšené dodávky zbraní , munice, výstroje a výzbroje nezmění na této situaci vůbec nic. Naopak situaci, a to jak ekonomickou, tak společenskou a bezpečnostní ještě zhorší. O tom jsem od samého počátku přesvědčen.