Ivana Váňová, MBA

  • KDU-ČSL
  • Nový Jičín
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2023 16:03:58 - Eva Světlíková

systémvé změny

Dobrý den, paní Váňová. Absenci u druhých omlouváte prázdninami a péčí o rodinu. Co máme ale dělat my, obyčejní pracující, co třeba máme taky děti? Ano, ti co nejsou živnostníci, mají třeba nárok na dovolenou, ale jinak musí do práce chodit prázdniny neprázdniny. Já myslím, že dost politiků si z té práce dělá holubník. Přeci schůze nejsou pořád a pokud jsou, měli by být přítomni všichni, pokud třeba nejsou nemocní. Ale to začne schůze a následuje dlouhý výčet omluv. To vám přijde normální? Nestačilo by tak, kdyby ve finále bylo politiků méně? Aspoň by se i ušetřilo. Netvrdím, že se má senát zrušit, ale kdyby bylo třeba dohromady 150 poslanců a senátorů, určitě by to stačilo. PS: Jak jste spokojena s opatřeními, která tato vláda předkládá, a která se nejvíc dotknout rodin s dětmi? Budete pro ně hlasovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2023 11:08:49 - Ivana Váňová, MBA
Výčet omluv bývá někdy obsáhlejší, a to z důvodu, že předsedající čte nejen jména omluvených senátorů, ale také důvod omluvy. Je třeba si uvědomit, že v termínu zasedání pléna Senátu bývají i důležité jednání mimo ČR a povinností senátorů je se těchto jednání účastnit, což vyplývá z úkolů Výborů a Komisí, jimiž jsou členy. Tyto zahraniční jednání a jejich termíny nemůžeme ovlivnit, neboť se jich zúčastňují zástupci všech zemí EU a vždy to někomu vyjde do data zasedání jeho parlamentní komory. Já osobně si plánuji své schůzky a jednání podle data zasedání pléna Senátu. Moje účast na plénu je prozatím 100 %. Mimo plénum se věnuji starostům a dalším občanům nejen ve svém volebním obvodu. 
V době, kdy jsem měla menší děti jsem podnikala a můj manžel také. Já jsem měla malý obchůdek s drogistickým zbožím a manžel dělal stolařskou a zámečnickou údržbu v bytech. Přesto jsme s dětmi jezdili na krátkou letní dovolenou po ČR a Slovensku. V zimě zase jednodenně lyžovat do Velkých Karlovic. Zvolili jsme si podnikání se všemi klady i zápory.
Opatření, které Vláda předkládá bude nejdříve projednávat Poslanecké sněmovna. Již dnes jsou avíza, že dojde k nějakým kosmetickým úpravám. Nemůžu však souhlasit, že se opatření dotknou nejvíce rodin s dětmi. Ozdravný balíček, který má za úkol udržet státní rozpočet pod schodky převyšujícími 200 miliard se dotkne nás všech. Jestli v konečné fázi pro něj budu hlasovat se rozhodnu až jej uvidím v plném znění. Chci však zdůraznit, že mi nejde jen o současnost, ale také o budoucnost této země a mých vnoučat. Proto se budu rozhodovat zodpovědně i vůči budoucím generacím.
S pozdravem
Ivana Váňovásenátorka