Ing. Josef Kott

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2023 14:36:27 - M. Sedláková

Zlevnění

Považujete snížení ceny potravin o 3% jak slibuje vláda za úspěch? Není to dost málo, vzhledem k tomu, o kolik se cena jen za poslední rok vyšplhala? Navíc jak vůbec můžeme zlevnění pocítit, když mzdy reálně stále klesají nebo minimálně nerostou? Myslíte, že je šance, že se potraviny někdy dostanou na úroveň před dvěma lety, než začalo to šílené zdražování? Je podle vás vůbec opodstatněné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

wladyk, mikinenecek, eva41, silverA, Vida, Josef Hašek, tomsik1, Kritická, aspan, jirkapv, jura55, Nelinka Zelinka, mamcaRBK, Martin L, drobeřek, Jirka 59, Vasa

Odpověď

12.09.2023 9:50:09 - Ing. Josef Kott
 Samozřejmě to nepovažuji za úspěch. Zemědělské podniky a potravináři snížili ceny několikanásobně, problém přetrvává v cenách energie, pohonných hmot a stále rostoucí mzdových nákladů. Dokud nedojde k přísnému vymáhání dodržování zákona o významné tržní síle a rozumnému snížení energetické zátěže, nelze předpokládat výrazné snížení cen potravin.