MUDr. Ivo Trešl

  • STAN
  • Louny
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2023 10:43:28 - Nina

Podpoříte plánované změny ve zdravotnictví?

Myslíte, že lidé, co dělají ve zdravotnictví v něm budou chtít zůstávat, i když vláda schválila ty šílené přesčasy? Už teď jsou vytíženi víc než dost, a vím, o čem mluvím. Sama jsem z něj musela kvůli tomu odejít. Sice jsem si nepatrně pohoršila finančně, ale mám také rodinu a svůj život a skloubit to s prací v nemocnici fakt nešlo. A druhá věc, myslíte, že tím motivujete lidi, aby šli práci dělat? Nemyslíte, že to bude přesně naopak? Co tím sledujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

mikinenecek, Andante, Pobavený-divák, tomsik1, Josef Říha, Kritická, Josef Hašek, jivav

Odpověď

05.10.2023 15:01:30 - MUDr. Ivo Trešl
Dobrý den,Děkuji za dotazy.
Nevím jaké konkrétní plánované změny máte na mysli,.takže na tuto první otázku nemohu odpovědět. 
K přesčasové práci se vyjadřuji opakovaně a nesouhlasím s navýšením limitů. Přesčasy ve zdravotnictví ničí zdraví lékařů a dalších zdravotníků a zároveň jejich rodinný život.  V dnešní době již ani finanční motivace není podstatná.  A souhlasím s tím, že takový objem přesčasové práce odrazuje mladé kolegy,  ale i ostatní,  aby v nemocnicích pracovali do nich přicházeli. MUDr.  Ivo TrešlsenátorČlen zdravotního výboru