MUDr. Ivo Trešl

  • STAN
  • Louny
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.10.2023 11:24:34 - KamilDánský

Myslíte, že je Válek dobrý ministr?

Já ho považuji spíš za hrobaře našeho zdravotnictví. Neříkám, že může za všechny problémy, ale nic s nimi nedělá! Nemůžete se třeba pokusit problémy, které zdravotnictví má řešit jako senátoři? Protože kde budeme bez funkčního zdravotnictví… PS: Proč je tolik lékařů v politice? Mají snad nejsilnější zastoupení ze všech profesí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

waggie, tomsik1, optimista70, marssa, eva41, pion, Martin L, Josef Hašek, muž v letech, Nelinka Zelinka, zipo, lapra, deep purple, olas, Kunamila, Vlasta 1, gaucho, Alena F., Jiří Huber, Smotlacha, Vasa, Inochi, Borek L, vortc, ???????

Odpověď

19.10.2023 17:55:13 - MUDr. Ivo Trešl
O každém bychom mohli říci, že by mohl být ve svém konání lepší či horší. O tom, že oblast zdravotnictví je složitá, komplikovaná a dlouhá léta neřešená, svědčí i množství vystřídaných ministrů za posledních třeba 10 let. I proto to má každý nový ministr zdravotnictví těžké.
Samozřejmě, že jako senátoři problémy ve zdravotnictví vnímáme, nakonec všichni členové výboru pro zdravotnictví jsou lékaři. I proto na ty problémy opakovaně veřejně i neveřejně upozorňujeme, jsme v kontaktu s ministrem. Navrhujeme i změny v předkládaných materiálech a navrhuje i svá řešení.
A k otázce lékařů v politice. Nedomnívám se, že by měli nějaké dominantní postavení. Z vlastní zkušenosti vidím, že je třeba v Senátu jejich počet nepřekračuje třeba počet učitelů nebo právníků. Třeba v Senátu je zastoupení lékařů cca 15%, v Poslanecké sněmovně je to číslo ještě menší.
Podobné je to i na komunální úrovni. Pravdou však je, že lékařům možná lidé více důvěřují. Obvykle jsou veřejně známou a váženou osobností v místě, které lidé důvěřují.