PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2023 10:47:55 - frantisek stibroh

Nehrozí, že se kontroly na hranicích obnoví kvůli migraci natrvalo?

Nemyslím jen u nás, ale i jinde, protože třeba teď je zavádí snad většina států EU. Lze vůbec bez nich nelegální migraci zasatvit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Pobavený-divák

Odpověď

07.11.2023 11:00:42 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Obnovování hraničních kontrol je samozřejmě způsobeno vyšší frekvencí nelegální migrace. Jestli se bude do budoucna počet nelegálních migrantů zvyšovat či snižovat bude záležet jak na dění v problémových regionech na Blízkém východě a v Africe, tak na postoji Evropské unie a samotných členských států tím, jak proti nelegální migraci budou bojovat. Za mě je optimální, pokud by země EU měly silnou vnější hranici Schengenského prostoru, nepouštěly nelegální migranty a proti nelegální migraci bojovaly již ve státech sousedících s EU. Tzn. aby se záchytné tábory a různá centra stavěly v severní Africe a arabských zemích a aktivně jsme zde s tímto problémem pomáhali tak, aby migranti nepokračovali dále do Evropy. Tudíž jestli bude pokračovat nápor nelegálních migrantů a s tím spojené hraniční kontroly, bude záležet jak na dění v daných zemích, odkud migranti přicházejí, tak to do značné míry ovlivní i chování států Evropské unie.