plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2023 15:57:15 - eda rybák

Drahota

Mně nevadí, že se snaží stát šetřit, ale vadí mi, že stejně intenzivně neřeší i problémy lidí. Vždyť třeba Fiala až teď dospěl k závěru, že je u nás draho, a že to bude řešit. Hrozí kolaps zdravtnictví, stávka ve školství, lidé upadají do chudoby. Kdy se to zlepší? Proč musí mít nižší životní úroveň, než mají lidé všude kolem nás?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Nelinka Zelinka, hrad, Turist, Kunamila, Pivinko, mikinenecek, Vasa, Eťa, mamcaRBK, tomsik1, IvoK, Nedvídek, franta czexit, permoníček, Smotlacha, Kritická, Jaroslava Herinková, Jan Cidrych, Julie., mausik, tatínek, eva41, Vida, Bukowski, marisac, jarrek, Majoránka, češka55, dakram1, micka, waggie

Odpověď

14.11.2023 23:54:06 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den, vážený pane Rybáku, nemohu souhlasit s Vaším hodnocením situace a s tím, že vláda problémy neřeší.

„Nákupní“ video pana premiéra nebylo nejšťastnější (můj osobní názor), ale na druhou stranu skutečnost nezakrývá a požaduje od příslušných míst (výrobců, dodavatelů, prodejců) vysvětlení.

Hrozící kolaps ve zdravotnictví: problém s množstvím přesčasové práce není řešen minimálně 20, možná 30 let, takže očekávat výsledek v řádu dnů nebo měsíců opravdu nelze čekat. Řešení musí být systémové. A k tomu mne zaráží jedna věc - lékaři odmítají dobrovolnou práci přesčas, protože nechtějí v práci trávit tolik času - když se jim ale zvednou tabulkové platy, tak jsou přesčasy ochotni sloužit!

Ke stávce učitelů: za posledních 6 let byl navýšen rozpočet na školství o 90 mld Kč. Pro rok 2024 roste rozpočet na školství o 4 mld. Kč, jako jednomu z mála resortů. Navíc v letošním roce bylo uzákoněno, že učitelé budou pobírat 130 % průměrného platu. Takže jaký je vlastně důvod stávky? K tomu musím ještě dodat jednu otázku ze základů matematiky: jestliže učitelé budou pobírat 130 % průměrného platu, kdo bude pobírat těch 70 %?

A vůbec s Vámi nesouhlasím v tom, že naši občané mají nižší životní úroveň, než mají lidé všude kolem nás. Nelze posuzovat pouze to, kolik zaplatí za základní věci v obchodě. Je nutné porovnávat i průměrnou mzdu, náklady na bydlení apod.

S úctou

Zdeněk Nytra