JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2023 15:30:49 - M.Tomáš

Česká telelvize

Dobrý den, paní Kovářová. Nemyslíte, že veřejnoprávní televie je dnes přežitek? Potřebujeme ji vůbec? A věříte v nezávislost ČT?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Marcello z Nástrojárny, mamcaRBK, Josef Hašek, Majoránka, coson, Radko, ObčanFranta, deep purple, nemokar, Rebel Dandy, Nezlomný, hrad, Pete22, marssa, tomsik1, kenyrts, Pokuston, Josef Říha, Ornament, Pobavený-divák, selskyrozumstaci, Julie., Vida, JohanaF, Kritická, mikinenecek, Cifernikus, Alena F., modelar, fa, dmt, Kunamila, dakram1, brblal, laco, Severočeši.cz, Martin L

Odpověď

25.11.2023 9:03:17 - JUDr. Daniela Kovářová
 Dobrý den, máte pravdu, myslím, že dnes státní televizi nepotřebujeme. Je to příliš drahý přežitek, který navíc zcela ignoruje moderní komunikační kanály. Navíc nejsme schopni se shodnout na tom, co je to vlastně "veřejnoprávní" a "veřejný zájem", ani jaké typy pořadů by ČT měla vyrábět a vysílat. Mladí lidé televizi ignorují obecně.Pokud má státní televize existovat, pak má být navázána na státní rozpočet, nemá vyrábět komerční pořady (protože to dělají soukromé televize), nemá vysílat reklamu ani drahé sportovní přenosy, ale má se výlučně věnovat edukaci, komentářům, zpravodajství a vysílání pro přesně vymezené skupiny (tedy má dělat přesně to, čemu se komerční televize vyhýbají). Řadu pořadů navíc může objednávat mnohem levněji, než jak je sama schopna vyrábět. Nastavení poplatků, jak je nyní schválila Sněmovna, je zastaralé a překonané. A to zcela opomíjím stávající progresivistické ideové ukotvení redaktorů ČT, kteří jsou majiteli jediné pravdy a jiné názorové proudy v lepším případě ignorují a v horším urážejí.