Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2023 13:28:18 - občanzDomažlic

Hrozí nám nějaké bezprostřední nebezpečí?

Opravdu je nutné se připravovat na válku? Určitě platí, že kdo je připraven, není překvapen, ale není přehnané mluvit o tom, že hrozí válka? Vždyť s ohledem na to, že jsme členy NATO, byla by to další světová. A s kým bychom vlastně měli válčit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Marta Peclová

Odpověď

28.11.2023 20:32:30 - Radek Koten

 Za posledních několik let se změnily zcela zásadně, a zejména v mediálním prostoru, pohledy na druhou světovou válku. Už nás tak úplně neosvobodil Sovětský svaz, ale zejména Američané. Den osvobození Evropy od nacistického Německa se raději neslaví, protože by se nemělo připomínat kdo porazil Nacisty. Na této ose se vytváří nový narativ "konečného" vítězství. Takové přání války. Ti mladí si nedokážou představit, co je to válka a tak tleskají. Nové opakování Drang nach Osten, to je vlastně to, co pan náčelník GŠ říká o té přípravě. Jak to bylo při minulých pokusech už od Napoleona se raději nepřipomíná, nicméně Německo se už očividně po 78 letech oklepalo, a to, co se děje v současnosti, je jen dráždění kobry bosou nohou. Naše zahraniční politika je díky novodobým svazákům na úrovni zvláštní školy, takže se musíme raději připravit na diletantismus, který nás může přivést na pokraj nehezkého konfliktu. Ovšem díky krokům této vlády spíše každý za sebe a rodinu, protože téměř všechno, co bylo určeno na naši obranu už je na Ukrajině.