Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2024 11:02:04 - BordelveStátě

Máte řešení?

Jaké opatření vlády byste zrušili nebo naopak zavedli, aby se naše ekonomika nastartovala nebo spíše transformovala a zvýšila se životní úroveň nás občanů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

tomsik1, Dahlie, CONFEDERANT, Julie., Pamětník2

Odpověď

27.01.2024 7:32:41 - Ing. Martin Kukla
Dobrý den, děkuji Vám za dotaz

V první řadě je třeba radikálně snížit cenu elektřiny, která ovlivňuje vše okolo nás. Příliš drahá elektřina nás činí neschopnými konkurence. Potenciální investoři si jednoduše vyberou jiná místa, která jsou cenově příznivější. Ti současní přemýšlí o přesunutí svých výrobních prostředků mimo Českou republiku. Ještě horší to je pak pro lokální podnikatele, kteří prostě zkrachují. Mnoho lidí, kteří do doby před tímto bezprecedentním zdražováním byli soběstační, najednou přestanou být a stanou se závislými na různých formách státní či jiné podpory. K tomu je třeba přičíst neustálý nárůst byrokracie, která kontinuálně vytváří nároky na nová pracovní místa a tudíž dále více zatěžuje státní rozpočet. Na jedné straně se snižuje výběr daní a na straně druhé se zvyšují výdaje státu. Stát na celou situaci zareaguje tak, že zvedne daně, což bude mí za důsledek další plošné zdražování a zchudnutí obyvatel. Koupěschopnost našich spoluobčanů se tak snižuje a produkty, které byly lidmi kupovány jako běžné se najednou stávají luxusními, což má za důsledek další omezování v podnikatelské sféře. Vzniká z toho spirála, která v zásadě stav věcí pouze zhoršuje a na konci není nic jiného než hrozba státního bankrotu.


Elektřina nesmí být cenným zbožím! Je vysoce amorální a nepřijatelné, aby úzká skupina subjektů tímto způsobem parazitovala na celé společnosti a plošně snižovala takto dramaticky životní úroveň. Jedna z rolí státu je, aby své obyvatelstvo před těmito predátorskými praktikami chránil. Zde ještě doplňuji úlohu dalších obchodních řetězců, které využívají situace a svou marži neodůvodněně dále navyšují a tím samozřejmě celou situaci v ČR dále zhoršují.


Z toho co jsem napsal vyplývá, že klíčové komodity, jako je elektřina (ale i voda) musí být pod absolutní kontrolou státu, který si bude koncové ceny regulovat dle své potřeby, ale ku prospěchu svých obyvatel. Dále je potřeba vytvořit mechanismy, které umožní státu efektivně bránit těmto predátorským praktikám.


K transformaci ekonomiky uvedu jen krátce, že z mého pohledu je klíčové to, abychom podporovali  a zvyšovali vlastní produkci zejména v zemědělském sektoru, ale i dalších výrobních odvětvích.


Bohužel jsme svědky toho, že současná vláda resp. pětikoalice zastupuje zájmy úplně někoho jiného než běžného občana, proto je nanejvýše nutné jim vystavit volební vysvědčení už tento rok, ve kterém se konají troje volby.