PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2024 11:06:37 - Jirka K.

Jak blízko jsme válce?

Zdá se mi to, nebo tu probíhá regulérní příprava na válku? A vzhledem k tomu, že Rusko má jaderné zbraně, neskočila by tato válka stejně rychle, jako by začala? Nebo mě napadá ještě jedna varianta, že tu probíhá politika strašení, aby se ,,ospravedlnila“ podpora Ukrajiny. Používám uvozovky, protože si myslím, že je podpora správná, ale ukazuje se, že u veřejnosti – hlavně třeba na Slovensku nebo USA slábne, ale i u nás. Jaký je váš pohled?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Mgr. Bc. Jiří Vodička, tomsik1, Regio1, hrad, Venda3, Majoránka, Pseudo, JitkaL, michel, Rebel Dandy, matousch, inženýrka, Pamětník2, zipo, marssa, Josef Hašek, evenak

Odpověď

06.03.2024 11:26:39 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Vážený Jirko,
to, že slábne podpora Ukrajiny u veřejnosti, je věc, která se s prodlužující válkou dala očekávat a je přirozená. I tak si ale myslím, že podpora českého obyvatelstva zůstává stále relativně vysoká. Ano, probíhá příprava na válku, ale v tom smyslu, že čím lépe budeme my a naši spojenci v NATO na válku připraveni, tím méně pravděpodobná válka bude, a to z důvodu odstrašení. Nikdo nechce válku, ale tomu zbráníte jen tak, že budete tak silní, aby na vás nikdo nezaútočil.