plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2024 15:27:02 - koudyy

Zákaz HHC

Kde je podpora podnikatelů, když obchodují s něčím, co je legální a vy jim z toho téměř ze dne na den uděláte nelegální byznys? Proč nešlo jít cestou regulace jako u jiných drog, protože třeba alkohol nebo tabák je přeci taky droga. A co mají prodejci se zásobami teď dělat? Skladovat je nemůžou. Od ODS bych čekal větší podporu. Nepropaguji prodej dětem, ten měl být zakázán hned, ale jinak podle mě obecně zákazy nic neřeší. Přijde něco dalšího a taky si nemyslím, že je HHC ale i THC horší, než třeba chlast. Proč tedy přišel plošný zákaz prodeje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2024 20:26:31 - plk. Ing. Zdeněk Nytra
Dobrý den, na úvod bych rád upřesnil, že plošný zákaz prodeje HHC byl rozhodnutím vlády/ministerstva zdravotnictví, Senát se tím vůbec nezabýval.

Na druhou stranu ale musím říct, že s tímto rozhodnutím naprosto souhlasím. Podporu podnikatelů si představuji úplně jinak. Prodejci si museli být velice dobře vědomi, že se pohybují na hraně, nebo spíše za ní. A to vůbec neřeším zdravotní rizika užívání, prodej HHC dětem, řízení pod vlivem apod.

Na závěr chci dodat, že zmíněné opatření/zákaz nepřišlo jako „blesk z čistého nebe“, ale mluvilo se o něm již nějakou dobu.

S úctou

Zdeněk Nytra