PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2024 13:32:22 - Martin Ryk

MÍR

Proč se stejně intenzivně jako o přípravách na válku, vyzbrojování a podpoře Ukrajiny nejedná také o tom, jak vyjednat mezi Ruskem a Ukrajinou mír? Nebo to je podle vás nereálná varianta? A upřímně, i s veškerou podporou, má šanci Ukrajina Rusko vojensky porazit? A co když podpora bude slábnout, což se už v podstatě děje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Martin L, Pracinka, Kritická, tomsik1, dieWildeK, technolog, Jaroslava Herinková, ptata, Kunamila, Elejdy, Vasa, godzila, Marta Peclová, ken3ny, vanpetr, eva41, Pobavený-divák, miki423, jivav, mikinenecek, přrdnosta, Regio1, Dahlie, Pamětník2, dakram1, Loketský J, Josef Hašek, Fred 77, Občan-X, Venda3, alankarel, Kocum, Jan Macháček, Karolina Suchardová, mamasa, pion, Kikipetr, Ji.Ba., mamcaRBK, Mila J., Pavelyar, Nelinka Zelinka, parabola, Majoránka, kenyrts, Distortion, Radimec, Dagmar Praha, Roza, Bajajka

Odpověď

21.03.2024 11:04:01 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Vážený pane Ryku,to, že má být armáda připravená na válku přece neznamená, že by někdo válku chtěl. Alespoň o nikom takovým nevím. Naopak, samotná příprava je nejlepší způsobem, jak jakékoliv budoucí válce předejít. Pokud jde o vyjednávání míru, tak k tomu je potřeba základní předpoklad, že obě země musí být ochotny společně vyjednávat. V současné chvíli nevidím vůli ani z jedné strany. Rusko dle svých vlastních slov zatím nedosáhlo svých cílů a Ukrajině se za žádnou cenu nechce vzdát svého území. Momentálně to tedy nepovažuji jako reálnou variantu.To, jestli má Ukrajina šanci Rusko vojensky porazit, nedokáži objektivně posoudit, ale bez západní pomoci určitě ne. Ano, vojenská podpora v poslední době poněkud slábla, což ale dle mého názoru nebylo nižší ochotou evropských zemí pomáhat, ale nedostatečnou výrobní kapacitou zbrojního průmyslu v Evropě, který byl dlouhou dobu podfinancovaný.