Ing. Josef Kott

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2024 11:22:47 - katuše

Pořád se řeší jen zemědělci

Zemědělce štve byrokracie, ale koho ne? Co mě štve je, že neustále protestují, i když mají oproti většině spoustu výhod a berou nemalé dotace, a že se teď řeší jen jejich zájmy, řeší je dokonce i prezident. Ale co ostatní? Navíc oni mají neustále nějaké požadavky, ale co za ně slibují? Zlevní se nám lidem potraviny? Ostatně není divné, že jejich cena pořád neklesá nebo jen v řádu haléřů max korun, i když se snižuje inflace, klesají ceny energií atd.? Podle mě se zemědělci nemají tak špatně na rozdíl od nás, kteří je dotujeme i předraženými potravinami. A co třeba průmysl, ten na tom taky není dobře a protestují snad? Ne.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2024 8:36:57 - Ing. Josef Kott
 To že není vše v pořádku, co se týká evropského zemědělství, lze už delší dobu pozorovat i u našich sousedů. Protesty, které probíhají pouze poukazují na snižování konkurenceschopnosti evropských zemědělců vůči dovozům. Cenu potravin nenastavují zemědělci, cena jejichž produkce poklesla o více než 50%. Zde je znovu zapotřebí se podívat na síť super- a hypermarketu v ČR, kde dochází k cenotvorbě. Na rozdíl od průmyslu, který může během velice krátké doby utlumit nebo úplně zastavit výrobu, toto v zemědělství není možné, a při likvidaci živočišné výroby nastávají nevratné škody.