Ing. Josef Kott

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2024 16:26:21 - Janáček P.

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, že tu vládne dost ekošílenství. Na druhou stranu, proč by na ochranu životního prostředí měl doplácet jen průmysl, když má na něj vliv i zemědělství? A co vím, tak jsou to právě zemědělci, co mají ze všech skupin největší dotace.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2024 8:46:00 - Ing. Josef Kott
 Pro získání dotační podpory v rámci společné zemědělské politiky je již v současné době zapotřebí splňovat EKO schémata ze strany hospodařících subjektů. Čeští zemědělci patří na špici, co se týká snižování spotřeby hnojiv a látek na ochranu rostlin, a v rámci ekologických prvků patří též do první poloviny v rámci EU. Jinak je na každém hospodařícím subjektu, zda bude hospodařit v konvenčním nebo v ekologickém zemědělství, které je samozřejmě finančně více zvýhodněné.