Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2012 22:30:14 - Luboš.

S otevřenými ústy

S otevřenými ústy čtu, že jste za peníze daňových poplatníků dokázali rozjet a svou osobní účastí i podporovat obor "správní vědy" v době, kdy se občanům sděluje, aby si laskavě vše zajistili sami, aby se o sebe starali sami, aby si sami hlídali majetky, na katastrech nemovitostí hlídali, zda jim někdo nepřepsal jejich nemovitost na souseda, zda u nich v bytě nemá trvalé bydliště 20 ukrajinců, atd. na to potřebujeme tyto vědy, nebo se jedná o umělé zaměstnávání těch, co nechtějí osobně přispět svým umem a tvůrčí pílí k růstu HDP, protože skutečné myslet a pracovat bolí. V pozici úředníka státu toto stačí předstírat. Existuje nějaká kvóta, kdy už je uředníků příliš? Nebo zastáváte názor, že úředníků státní správy není nikdy dost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2012 22:15:15 - Miloš Vystrčil

Dobrý den. Přiznávám, že první části Vašeho dotazu nerozumím. Nevím, jakou moji osobní účast na podpoře oboru "správní vědy" máte na mysli.

Pokud se ptáte na správné počty úředníků asi se shodneme na tom, že by jich mělo být, co možná nejméně. Na druhé straně bez kvalitních úředníků se žádný fungující stát neobejde. Správný nebo chceteli optimální počet úředníků budeme asi pořád hledat. Můj osobní názor je, že v současné době veřejná správy příliš efektivně nepracuje a že úspory lze nalézt i v počtech úředníků. Zejména pak na úrovni ústředních státních orgánů.