JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2012 17:46:09 - Ladada

Dobrý den

Dobrý den pane Bárto, domnívám se, že platy poslanců se mají odvíjet od výsledků odvedené práce. Vzhledem k tomu, že za poslaneckou sněmovnou se táhne jeden zmetek za druhým, tak by bylo vhodné nastavit platové rozpětí např. takto: základní plat 25 000 kč, k tomu procentní ohodnocení za vzestup HDP a stejný procentní růst jako mzdy v republice. Dále ohodnotit ministry za prokázané vzdělání nutné ke kvalifikovanému vedení jejich rezortu, to znamená že třeba pekař asi není vhodná osoba pro ministra dopravy nebo Peake na ministra armády apod. Tím by se odbourala "závist" ostatních lidí, kteří jen ztěží nesou současný stav a zároveň se narovnalo pokřivené hodnocení poslanců a spol. Je pravdou, že sytý nevěří hladovému a dnes žít za 10 000 hrubé mzdy je opravdu na řád za přežití. Stejný dotaz dostane pan Dolejš i pan Bárta. Děkuji za Vaše odpovědi. Lada.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2013 15:51:53 - JUDr. Vít Bárta
 Děkuji za dotaz. S problematikou platů poslanců jsem si zažil své :) Každopádně VV se snaží to, aby byly zastropovány platy manažerů státních podniků a také se budeme snažit o to, aby poslanec nemohl vykonávat zároveň funkci ministra, nebo hejtmana.