RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2011 7:46:25 - Tobiáš

Lanýže

Případ s lanýži jako nezbytnou potravinou ukazuje, že v EU jsou na hlavu. Není na čase, aby to pochopila i levice, nejen pravice?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2011 11:16:33 - RNDr. Pavel Poc
Není to spíš tak, že lanýž jako houba spadá do kategorie "zelenina a houby", které se zdražování v ČR nedotkne? Dovedu si představit, že tam budou taky třeba artyčoky nebo chřest. Posuzovat každou jednu zeleninu nebo houbu, zda je nebo není luxusní, to asi vážně nikdo nedělá. Zmíněný článek tedy moc nechápu, pokud ovšem jeho účelem nebyla nadsázka. Přiznávám ovšem, že nechápu ani odpovědi českých politiků. Dotaz sám svědčí o tom, že pokud šlo o nadsázku a ironii, nepochopili ji ani dotazovaní, ani čtenáři. Ale asi je snazší rýpat do EU než se starat o vlastní občany. Osobně bych se spíše ptal, zda není spíš na hlavu vláda, která svým občanům zdraží kdeco včetně dětských plínek přesně v době, kdy na ně v podstatě dopadají důsledky ekonomické krize a kdy by bylo pro ekonomiku dobré spotřebu spíše posílit než potlačit. P. Poc