MVDr. Stanislav Mišák

  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2011 19:58:28 - Dave

Nemocnice je podle slov ředitele personálně zajištěná

Dobrý den pane hejtmane, jsem z Jihočeského kraje, ale se zájmem sleduji dění u vás. Myslíe, že se Vám podaří dospět ke kompromisu v hradišťské nemocnici?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2011 17:09:34 - MVDr. Stanislav Mišák
Ředitel nemocnice v Uherském Hradišti byl vyzván, aby vzal lékaře zpět. Problém je, že na některá místa už přijal jiné. Tvrdí, že je personálně zajištěný, a to opakovaně. Naposledy to potvrdil na jednání Rady Zlínského kraje v pondělí 21. února. Dozorčí rada, protože jde o akciovou společnost, prověří, zda tomu tak je. Pokud se zjistí, že ne, uzavře to Valná hromada, tedy Krajská rada ve funkci jediného akcionáře. Nestojím na straně vedení, potažmo ředitele uherskohradišťské nemocnice, jak se mylně uvádí. Ve sporu lékařů jsem vždy stál, a stojím i v tomto případě, na straně občanů, respektive pacientů. V jejich zájmu konám tak, jak mi dovolují zákony této země. Za zajištění zdravotní péče za své pojištěnce ručí příslušná zdravotní pojišťovna. Ta má tuto péči nasmlouvanou se zdravotnickými zařízeními za stanovených smluvních podmínek. I zástupci této pojišťovny si jistě prověří, zda jsou smluvní podmínky dodrženy.  Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.