Ing. Josef Šenfeld

Za lepší život a krásnější domov
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2011 19:15:21 - marta

Prolomení těžebních limitů vnímáme jako citlivý problém

Zase se začíná mluvit o prolomení těžebních limitů hnědého uhlí. Jsou komunisté pro prolomení nebo proti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2011 13:04:21 - Ing. Josef Šenfeld
Zdravím Vás a děkuji za dotaz.
Prolomení těžebních limitů KSČM vnímá jako velmi citlivý problém. Na jedné straně stojí oprávněné energetické zájmy státu, tedy nás všech, na druhé straně ale také práva obyvatel obcí, kterých by se prolomení limitů mohlo dotknout.
        KSČM především odmítá politiku ve stylu buď vše nebo nic. Zatím se nikdo nepokusil najít nějaký kompromis, hovoří se jen o limitech a nelimitech. Na stole není veřejně nějaké realistické a schůdné řešení, které by obyvatele dotčených obcí mohlo oslovit. A to je trochu škoda.
        Domníváme se, že je třeba především se zeptat na názor obyvatel našeho kraje, co si o případné pokračující těžbě uhlí myslí. Ostatně, máme k tomu možnost využít krajské referendum, které jsme ve Sněmovně schválili.
        Pokud by otázka směřovala přímo na mne, já osobně jsem pro prolomení limitů za určitých předpokladů. Především, že vytěžené uhlí bude účelněji využíváno a nebude předmětem exportu.  Josef  Šenfeld