Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2013 12:13:54 - gabinahatasova

amnestie

Dobrý den, co si myslíte o amnestii, pro kterou se rozhodle prezident? A především, prý kvůli tomu chce opozice opět vyvolat hlasování o nedůvěře. Prý proto, že to premiér podepsal. Ale měl jinou možnost? A kdyby to nepodepsal, byla by amnestie platná či ne? A podpoříte případné hlasování opozice? A v souvislosti s hlasováním o nedůvěře, které musí nudit snad již všechny, neuvažujete v PS o to, že byste zákon změnili, třeba tak aby u nás fungovalo konstruktivní vyjádření nedůvěry? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2013 21:09:27 - Mgr. Stanislav Huml
Amnestie má u nás tradici a není mi ani odporná, ani proti srsti. Patří se také odpouštět. Jen všeho s mírou, tady byla zbytečně rozsáhlá. Článek, kterým se zastavuje trestní stíhání, které je vedeno déle jak 8 let a u skutků s trestní sazbou 10 let je důvodem k vyvolání hlasování o nedůvěře. Prezident udělal smutnou tečku za svou cestou politikou. Amnestie nemůže platit bez kontrasignace premiérem, mohl a měl zatáhnout za ruční brzdu. Konstruktivní vyjádření nedůvěry je stejně nesmyslný termín jako podmíněné znásilnění.