Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2013 12:30:15 - gabinahatasova

Amnestie

Dobrý den, jako strana jste vyslovily nesouhlas s rozsahem amnestie, pro kterou se rozhodl prezident. Co si ale o ni myslíte vy osobně? A především, prý kvůli tomu chcete opět vyvolat hlasování o ne-důvěře? Prý proto, že to premiér podepsal. Ale měl jinou možnost? A kdyby to nepodepsal, byla by amnestie platná či ne. A v souvislosti s hlasováním o nedůvěře, které musí nudit snad již všechny, neuvažujete v PS o to, že byste zákon změnili, třeba tak aby u nás fungovalo konstruktivní vyjádření nedůvěry? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2013 15:11:33 - Ing. Jiří Petrů

Pěkný den.

Děkuji za Váš e-mail. O amnestii jsem se dozvěděl, jako většina spoluobčanů, až z médií. Rozsah, ale především skutečnost, že amnestovány budou i osoby, které způsobily obrovské finanční újmy jiným občanům tím, že jejich  celoživotní úspory zpronevěřily, mě zcela konsternovalo. Následné pseudodůvody, které jí obhajovaly už nemohou zastřít nezvládnutí amnestie. To jestli měl možnost premiér amnestii nepodepsat je irelevantní. Když s něčim nesouhlasím, nepodepíši to i kdyby to bylo pouze symbolické gesto. Vyjadřuje to alespoň nečí názor. Pokud se týká hlasování o nedůvěře vládě z důvodu amnestie, bude o tom teprve Poslanecký klub ČSSD jednat v úterý 8.ledna t.r. Teprve pak budu moci potvrdit, že ČSSD vyvolá mimořádnou schůzi k vyslovení nedůvěry vládě. Že Vás hlasování o nedůvěře už nudí, je mně líto. Bohužel je to jeden z mála nástrojů, kterým můžeme jako opozice razantně upozornit na kroky této vlády, které způsobují obrovskou ztrátu důvěry občanů ve fungování tohoto státu. K vaší poslední otázce mohu sdělit, že uzákonění konstruktivního vyjádření nedůvěry je, dle mých povědomostí, již připravováno ze strany stávajích koaličních stran. 

Jiří Petrů