Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2013 17:06:26 - sanny

odpověď na dotaz

Tomio Okamura s Klárou Samkovou prý zvažují, jestli nepodají Senátu návrh na obžalování prezidenta pro vlastizradu kvůli udělení dílčí milosti. Co si o tom a vůbec o amnestii, myslíte? A co si myslíte o tom, že se Tomio tak rád obrací na ÚS? A co je pravdy na tom, že se část amnestii bude Senát snažit zrušit? Jde to vůbec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2013 11:47:48 - Mgr. Miluše Horská
Začnu od konce: Ano, na Ústavní soud se již se stížností obrací skupina senátorů, která chce zrušit II. článek amnestie, který má zastavovat trestní stíhání trvající víc než osm let. Jde tu o složité případy, jejichž pomalé rozplétání není jen důsledkem pomalosti státních orgánů. Stíhaní, často lidé, kteří jsou podezřelí, že ošilidi tisíce klientů svých společností nebo jimi řízených fondů, mají totiž na vlastním protahavání zájem. Postižení pak tu jsou nejvíc klienti daných firem a fondů. Podat stížnost a oslovit Ústavní soud samozřejmě jde, předjímat jeho rozhodnutí nikoli. Jaký je můj názor na amnestii jsem již vyjádřila v médiích: v této pododbě s ní nesouhlasím. A pokud jde o aktivity kolegy senátora Okamury, myslím, že by bylo lepší ptát se jeho. Každopádně jedna věc je odpovědět na spornou otázku, že ji dotyčný 'zvažuje' a jiná pak skutečně návrh podat.