Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2013 17:10:59 - sanny

odpověď

Tomio Okamura s Klárou Samkovou prý zvažují, jestli nepodají Senátu návrh na obžalování prezidenta pro vlastizradu kvůli udělení dílčí milosti. Co si o tom a vůbec o amnestii, myslíte? A co si myslíte o tom, že se Tomio tak rád obrací na ÚS? A co je pravdy na tom, že se část amnestii bude Senát snažit zrušit? Jde to vůbec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2013 15:22:07 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

Na množství kladených otázek je velmi těžké odpovědět.

Novoroční zpráva mě velmi překvapila, ale zděsila jsem se až poté, co následovaly různé rozbory, spekulace, odlišné právnické názory atp. Pokud nejsou v dané otázce jednotní právníci, pak nevím, kdo je kompetentní k tomu, aby vše buď  vítal nebo odsuzoval, nebo třídil apod. Sleduji různé sdělovací prostředky, kde mě tento chaos takřka děsí.

To, co mi vadí na prvém místě, je dobře utajované rozhodování prezidenta, premiéra a ministra spravedlnosti, přičemž ostatní ministři o tomto kroku nic nevěděli. Jak pak může být odpovědná celá vláda? O tom se snad dozvíme po zítřejším zasedání, i když...

Na celé věci mi vadí také skutečnost, že propuštění vězni jsou často zcela neočekávaně bezprizorní, nemají prostředky k obživě, nemají často střechu nad hlavou, jistě nenajdou ani zaměstnání. Někteří už se vrhli na svoje "řemeslo", tj.krádeže, fyzické násilí, nepředvídatelné chování.... Někteří zcela nepokrytě prohlašují, že chtějí zpátky do věznice, kde je o ně v základních lidských potřebách postaráno.

Pro vylíčené nejasnosti se zatím nechci vézt na vlně popularity a podepisovat se pod žaloby, jejichž oprávněnost a efektivnost jsou sporná. Nechť rozhodují ti nejkvalifikovanější, což jsou právníci ve vysokých pozicích, např. na Právnické fakultě v Praze. Pokud mi to tito odborníci doporučí v mojí současné funkci senátorky, pak se pod žalobu podepíši.

Ostatně-tzv."slyšení" se bude konat v druhé polovině února v Senátu s účastí nejvyššího státního zástupce - pana JUDr.Pavla Zemana. Ten má moji důvěru, počkám na jeho výklad.

S pozdravem Milada Emmerová