Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2013 10:09:57 - gabinahatasova

Amnesti - ústavní stížnost

Dobrý den, četla jsem vaší poslední odpověď a na téma Okamura s vámi souhlasím, a zároveň bych se chtěla chtěla zeptat, co je pravdy na tom, že se senát bude snažit vystoupit proti udělení amnestie na kauzy, které se vlečou déle než 8 let? Je to vůbec možné? A podpoříte tuto snahu? Moc bych Vám přála, aby jste uspěli-klausovi kamarádi nemají na svobodě co dělat, ale moc tomu nevěřím

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2013 10:09:29 - Miloš Vystrčil

Dobrý den, přestože mi amnestie prezidenta republiky připadá příliš široká, stále více mi začíná vadit uspěchaně dychtivý postup a chování některých prezidentových nejzavilejších odpůrců.

Mám pocit do jisté míry podložený i fakty, že někteří odpůrci začali křičet, že podají ústavní stížnost, málem ještě dříve než si znění amnestie důkladně sami přečetli. Prosím, neberte to ode mě v žádném případě jako obhajobu pana prezidenta a jeho amnestie, ale nejsem stádní typ a mám problém se připojovat k akcím a lidem, kteří například ani do této chvíle nereagovali na můj nedělní e-mail, ve kterém jsem je požádal o zaslání návrhu či alespoň konceptu připravované ústavní stížnosti. Mám si to vysvětlovat například tak, že zájem senátora ODS o problém není vítán? Nebo možná je to jenom tak, že e-mailovou poštu zaslanou na oficiální veřejnou adresu ještě nebyl čas vyřídit?

Dle mého současného názoru mi připadá hodný úvahy návrh, že pokud se skutečně ukáže, že někteří poškození byli vyhlášením amnestie zbaveni možnosti se domoci náhrady majetku, který jim byl ukraden, měl by stát hledat možnosti, jak poškozeným tuto ztrátu nahradit. Ale ani v této věci ještě nemám úplně jasno. Pořád mi připadá, že některé informace mi stále chybí a jiné jsou zase poměrně rozporuplné.

Miloš Vystrčil