MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2013 13:36:04 - Nina

S amnestií nesouhlasím

Pane Sobotko, co říkáte na milost, pro kterou se nedávno rozhodl prezident? Myslíte si, že byla vhodná, a jaké k nim zaujímáte osobní stanovisko? Uděloval byste je jako prezident? A jako senátor, podpoříte kolegy, kteří budou chtít část milosti, kde se promíjí dlouho řešené zločiny, zrušit? A jde to vůbec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2013 16:37:16 - MUDr. Přemysl Sobotka
 Jsem zastáncem toho, že amnestie patří ke krokům hlavy státu, když se mění politické zřízení, nikoliv ke standardnímu demokratickému průběhu výkonu mandátu. Já osobně bych amnestii nevyhlásil a milosti jen zcela,výjimečně a to jen ze sociálních či zdravotních důvodů.Zda podpořím kolegy senátory při změně ústavy nevím, neviděl jsem ještě  ten návrh změny ústavního zákona. Ale rozhodně se tím zabývám, byť jsem proti účelovým změnám ústavy. Ústava totiž nikdy přesně nevymezí, a ani by neměla, kroky, které má ten který ústavní činitel konat v té či oné situaci. Proto je to ústava.