Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2011 9:17:21 - Vašek P.

Je to spíše dezinformace

Dobrý den pane ministře, pan Babák z Věcí veřejných otevřeně mluví o zvyšování daní firmám a obrovském zvýšení daní z nemovitosti. Opravdu se k tomu chystáte? O kolik se daň z nemovitosti zvedne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2011 10:47:03 - Ing. Miroslav Kalousek
Vážený pane, přikládám znění tiskové zprávy, která dementuje informace uvedené v Hospodářských novinách.  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dnešní informace, které Hospodářské noviny přinášejí o chystané daňové reformě, jsou spíše dezinformacemi na úrovni bulváru. Obzvláště pobuřující, včetně komentáře, je tvrzení, že Ministerstvo financí chystá navázat daň z nemovitosti na tržní cenu nemovitosti stanovenou znaleckým posudkem. Vždy jsem vystupoval proti tomu, aby daň z nemovitosti demotivovala odpovědnou péči o vlastní majetek. Je absurdní, že by takový návrh byl předložen a pokládám za trestuhodné, že si to HN dovolily napsat, aniž by tuto informaci měly potvrzenou. Veřejnost prosím, aby bulvární informace Hospodářský novin nebrala na vědomí.

Miroslav Kalousek ministr financí