RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2013 13:33:51 - o.s.Cibulka

Parkování pro rezidenty a dojíždějící je třeba rozlišovat

Mohl byste prosím upřesnit váš přístup k omezení parkování v centru? To, co jste krátce napsal v článku povede k vylidnění centra. Omezit parkování je třeba u komerčních staveb (obchodů, kanceláří …) a na ulicích, ale rezidenti musí mít kam uložit své auto, i když jezdí do práce MHD nebo na kole. Garáže rezidentů samy o sobě nezvyšují intenzitu IAD, ba právě úplně naopak, jak se píše v Územně analytických podkladech hl. m. Prahy 2010 (viz, např. II. bod připomínek k výstavbě sídliště Na Stárce:
http://www.cibulky.info/wp-content/uploads/Na_Starce-pripominky_v3.pdf). Pan architekt Koucký chce naopak bydlení (a tedy i parkování) dokonce podpořit nižšími daněmi.

Ještě terminologická poznámka: místo nepopulárního pojmu „mýtné“ by bylo asi správnější používat trefnější pojem „zácpový poplatek“ jako v Londýně (congestion charge). Bude omezení zácp fungovat jen v historickém centru, nebo i v tzv. širším centru (vnitřní kompaktní město), kde bávají zácpy ještě horší?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.