Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2013 8:57:20 - Klára S.

Jazyky na ZŠ

Dobrý den, děkuji za odpověď, i když bych chtěla oponovat. Dítě jsem češtině učila, ale skutečně jsem mu v mateřské školce nevysvětlovala, co jsou to slovesa, podmět… A nechápu, proč bych nyní měla suplovat pedagogy, kteří jsou na to navíc studovaný? Nemám nic proti cizímu jazyku a váš nápad na tv program v cizím jazyce bych podpořila, ale vadí mi, že dítě neumí českou gramatiku a už se musí učit anglickou a navíc neobáváte se, že v případě druhého jazyka na druhém stupni dojde u méně jazykově talentovaných dětí k tomu, že se pořádně nenaučí ani jeden jazyk? Neměla by být třeba volba? Na druhém stupni už někteří vědí, jakým směrem se budou profilovat a ne pro všechny profese je druhý jazyk stěžejní. A v neposlední řadě kladete důraz na procvičování. Nemyslíte ale, že když budou přibývat předměty, nebude již tolik na procvičování čas? Přeci nemůžete dětem sebrat celé jejich dětství. Na první stupeň jsou podle mě kladeny velké nároky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2013 19:11:45 - Miloš Vystrčil

Omlouvám se, na výuku jazyků skutečně nejsem expert. Ve své odpovědi jsem to z hlediska výuky myslel tak, že když maminky dokáží naučit bez vysvětlování, co je podmět, přísudek, sloveso apod. , svoje dítě jazyk ještě před jejich vstupem do 1. třídy, měli by to ve 3. třídě bez vysvětlování, co je podmět, přísudek, sloveso apod., zvládnout i učitelé. Zvláště když jsou na to, jak správně píšete, studovaní.

Ohledně toho přetěžování snad jen tolik, že dříve hlavně v pohraničí děti vyjížděly na prázdniny z území Čech nebo Moravy do německy mluvících oblastí a bez problémů se naučily cizí jazyk aniž by měly problémy s češtinou. Stejnou zkušenost mám se svými dvěma neteřemi. Ale jak jsem uvedl na začátku, nejsem na výuku jazyků odborník. Proto, prosím, berte mé názory jako názory laika.

Mějte se pěkně.

Miloš Vystrčil