MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2013 15:32:06 - frantisek stibroh

Reforma musí mít smysl a směřovat ke zvýšení úrovně vzdělání

Četl jsem vaši poslední odpověď na téma školství a chtěl bych se zeptat, zda jsem správně pochopil, že reformu zavrhujete? Já osobně si o současném návrhu také myslím své, na druhou stranu bych se určité reformě nebránil. Pravdou je, že osnovy je třeba přizpůsobit době a potřebě-nemyslíte? A pak by mě zajímala Vaše poslední věta, kde jste řekl, že byste ,, upřednostnil návrat k osvědčeným tradičním hodnotám, a to včetně hmotného zabezpečení systému“ Můžete tuto myšlenku více rozvinout? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2013 11:01:05 - MUDr. Vojtěch Adam
Reforma není sprosté slovo, ale musí mít smysl a směřovat ke zvýšení úrovně vzdělání. Není přece účelem, aby kdokoli, kdo se ocitne v tomto případě ve školském systému se musel nutně zapsat do dějin nějakou " reformou ". Metody vzdělávání se vyvíjely po staletí a v obecných principech by měly platit i dnes. A návrat k osvědčeným tradičním hodnotám? Především obnovit autoritu učitele a kázeň na školách, protože to, co se děje teď, je někdy mimo zdravé chápání. Už jen tato opatření by vedla ke zvýšení úrovně výuky. A co se týká hmotného zabezpečení? V tento moment jsem měl na mysli jen obnovení prestiže kantorského povolání odpovídajícím odměňováním. Do polemiky o financování školství se pouštět nebudu.