JUDr. Jan Chvojka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2011 11:19:51 - johana

Mladí mají o ČSSD zájem

Dobrý den pane poslanče, před časem jsem četla, že byste chtěl usilovat o zlepšení obrazu vaší strany mezi mladými. Zajímá mně, jak se Vám to vede, kolik mladých lidí se do strany přihlásilo v poslední době a jak mohou mladí lidé ovlivňovat politiku strany. Johana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2011 14:26:59 - JUDr. Jan Chvojka

 Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Pokus se podívám na obsazení našeho poslaneckého klubu, tak vidím, že je v něm relativně mnoho lidí do 35 let věku. Tak tomu bohužel vždy nebývalo. Obecně je totiž pro naši stranu důležité, aby  lidé viděli, že v ní působí na různých úrovních,  nejen lidé  středního či staršího věku ale též politici mladší, kteří vnášejí do politiky nové, neotřelé pohledy a novou energii.  Mladý člověk ocení, když za stranu, o které přemýšlí že by ji volil, vystupují na veřejnosti i lidé jeho věku. Bylo by chybou vystupovat jako strana jedné generace. Nemám momentálně informaci kolik mladých lidí se na úrovni České republiky přihlásilo do strany v poslední době ale jen v „mém“ okresu Chrudim vím za poslední půlrok o vstupu asi 10 lidi mladších 35 let. Což je na úrovni okresu docela dost. Při svých veřejných vystoupeních či besedami s občany zjišťuji, že mladých lidí v obecenstvu čím dál víc a že se pro ně politika ČSSD stává přitažlivou. Vidí ji jako alternativu k dnešní vládní koalici, kterou mnoho mladých lidí přestává považovat za  obhájkyni svých zájmů.
     K otázce ovlivňování politiky strany tvrdím, že každý dobrý nápad by měl mít uvnitř strany podporu bez ohledu věk. A tak to taky u ČSSD je, nedochází zde k žádné věkové „diskriminaci“. Každý – a to nejen mladý - člověk nejvíc ovlivní politiku strany tím, že vstoupí  a snaží se prosadit podporu pro svůj názor. Pokud je dobrý, tak zvítězí.