MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2013 22:47:38 - kralovna

odpověď na dotaz

Děkuji za odpověď. Beru to. Bohužel i dobré myšlenky se mohou zvrhnout, jsou-li špatně (povrchně) pochopeny. Jak tady píše jiný čtenář, i křesťanská ideologie byla v minulosti zneužita a mnoho lidí kvůli tomu utrpělo. Tzv. "křesťané" (lze-li je tak vůbec nazývat) dokázali být stejně krutí a bezcitní jako ti nejhorší nacisté. Proto ale neodsoudím šmahem celé křesťanství i s tím, co je na něm dobré, a proto bych neodsuzovala ani marxismus potažmo komunismus i se vším, co je na nich dobré. Vše záleží na lidech, jak s myšlenkami naloží. Důležité je, aby lidé měli čisté srdce naplněné soucitem. Jsem přesvědčena, že takové srdce může mít i komunista. A pokud ne, tím víc potřebuje náš soucit a naši pomoc, naši podanou ruku, nikoliv nenávist a zášť.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2013 8:19:14 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
V tom s Vámi plně souhlasím. Člověk se může mýlit nebo něčemu hluboce věřit, ale nesmí se přitom dopouštět činů, které jsou neospravedlnitelné a které nám Desatero stále platně připomíná.