RSDr. Vojtěch Mynář

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2013 9:47:36 - Toncek5

Dotace

Dobrý den pane Mynáři,
neymslíte si, že by bylo dobré pozměnit EU, a zrušit třeba velkou většinu dotací? Jimi jsou například znevýhodnováni naši zemědělci apod. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2013 8:50:27 - RSDr. Vojtěch Mynář
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Děkuji za Váš dotaz.  Jedním z dlouhodobých cílů Evropské unie je zmírnit rozdíly v životní a ekonomické úrovni mezi chudšími a bohatšími regiony a zeměmi EU a zároveň zvyšovat schopnost EU jako celku čelit výzvám 21. století. V letech 2007 - 2013 v rámci kohezní politiky ČR může dostat až 26,7 miliard eur.  Je jenom škoda, že současná vláda tyto peníze neumí čerpat, a přitom šetří na českých občanech. V této souvislosti by bylo pro ČR krajně nevýhodné vzdát se těchto peněz a zrušit velkou většinu dotací.

Co se týká společné zemědělské politiky, sdílím Vaše obavy a zasazuji se o to, aby čeští zemědělci měli stejné podmínky jako zemědělci ze starých zemí EU. Je to však otázka peněz a hlavně schopnosti je vyjednat. To současná česká vláda však neumí, jak dokázali při současném vyjednávání o víceletém finančním rámci, který oslavili jako "úspěch".