RSDr. Vojtěch Mynář

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2013 9:49:15 - zuzana

INDECT

Dočetla jsem se, že se chystá EU spustit projekt INDECT, který po vzoru Velkého bratra bude sledovat detailně chování všech lidí pohybujících se na veřejných prostranstvích. Je to pravda? Mů-žete mi projekt nějak přiblížit? A co na něj říkáte? Děkuji za odpověď Zuzana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2013 8:47:51 - RSDr. Vojtěch Mynář

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Děkuji za Váš dotaz. Pracuji ve Výborech pro rozpočet a kontrolu rozpočtu a zatím jsme se tímto projektem nezabývali. Dle mých informací, má se jednat o vědecko-výzkumný projekt, na kterém už od roku 2009 spolupracují především univerzity z 12 zemí EU a mezi nimi i Vysoká škola báňská v Ostravě. Jeho hlavním cílem má být posílit bezpečnost obyvatel, a to zejména ve velkých městech, kde existují vysoká rizika např. v souvislosti s terorismem či zločinností. Jeho využití by mělo záležet na jednotlivých členských zemích EU.  Současně však sdílím Vaše obavy ohledně možného porušení soukromí, pokud by tento systém byl zaveden povinně v EU. V této souvislosti bych chtěl připomenout, že Evropský parlament zamítl na základě protestu Evropských sociálních demokratů smlouvu proti padělatelství (ACTA). 

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4