ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2013 14:55:58 - Martin F.

Odpovědný je především zástupce jednotlivého resortu

Dobrý den paní poslankyně,
když čtu Vaši reakci v článku http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Svincik-po-Drabkovi-a-stari-lide-Hovori-poslankyne-ODS-ktera-mysli-na-slabe-262715 musím se vás dotázat, kdo jiný než ODS, přesněji tedy Petr Nečas z ODS, nese za vládu odpovědnost? Není Petr Nečas zodpovědný za všechno, co vláda udělá, nebo, jak už je v české politice zvykem, opět nemá nikdo odpovědnost za nic a pokud už je nějakou odpovědnost ochoten přijmout jde o tu takzvanou politickou odpovědnost (která je reálně nulová)?
Děkuji za Vaši odpověď.
S pozdravem,
Martin Fikrle - občan ČR

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2013 9:37:09 - Lenka Kohoutová
Vážený pane Fikrle, jakýkoliv koaliční svazek je velmi náročným soužitím. Tato vláda to nemá jiné. Opravdu jsme nechali problémy na MPSV zajít velmi daleko a mě to nenechává a nikdy nenechávalo v klidu. Odpovědný je především zástupce jednotlivého resortu. Mnohá rozhodnutí jdou skutečně pouze za příslušným ministrem. Ministr práce měl být dávno odvolán, stejně jako měl být na tuto pozici vybrán kandidát, který tento rezort ve velkých problémech zvládne. Podle koaliční smlouvy je MPSV resort koaličního partnera TOP 09, který nasadil nového člověka, který nepřišel udělat pořádek, ale pouze hasit nejhorší pořádek. Nemohu se tímto smířit, svoje stanovisko jsem samozřejmě sdělila příslušnému ministerstvu i panu premiérovi. Ano, díky tomu, že je pan premiér velmi korektní a mírný pak tento problém padá na celou vládu.