Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2013 10:44:21 - Filip Kotrba

Dusno ve straně

Hodně se spekuluje o tom, že je dusno ve straně, jak to vnímáte vy? Podle mě byste mohli vystupovat více jednotně a hlavně někteří by se mohli ušetřit ukvapeným výrokům, které straně škodí. Stranu také čeká v březnu sjezd, kde se bude volit předseda a místopředsedové. Mohu se zeptat, a jaké vedení byste preferoval vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.02.2013 18:24:56 - Ing. Jiří Petrů

Pěkný den. Děkuji za Vás e-mail. Jsem členem Předsednictva ČSSD i ÚVV ČSSD a musím konstatovat, že jsem byl poměrně značně zaskočet mediálními výstupy po ukončení jednání těchto orgánů minulý týden v pátek a sobotu. Ač jsem se ÚVV účastnil a vnímal průběh jako naprosto standartní, směřující k přípravě březnového sjezdu a v delším horizontu i k volebnímu roku 2014, v médiích to bylo prezentováno jako bychom se tam skoro pomlátili. Jistě nebyla všechna vystoupení jako v "Nedělní chvilce poezie", ale od takových rétorů jako Lubomír Zaorálek, Jiří Diensbier či Zdeněk Škromach nelze čekat nemasný, neslaný výkon. Bez jakýkoliv zádrhelů byla schválená všechna usnesení ÚVV. Předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou bylo zdůrazněno, že právě jednotné vystupování s jasnou linií strany, lidem srozumitelným dlouhodobým programem a dostatečnou razancí prosazování má ČSSD naději na úspěch v supervolebním roce 2014. Předseda PK ČSSD Jeroným Tejc zdůraznil nutnost připravit pro parlamentní volby v roce 2014 dostatečně odborné kandidáty, kteří budou schopni program strany prosazovat. Mohl bych tak pokračovat i dalšími vystupujícími. Samozřejmě při hodnocení výsledků prezidentské volby zazněla různá i negativní hodnocení a někteří členové stávajícího grémia strany vysvětlovali členům ÚVV důvody některých svých mediálních výroků a postupů (Diensbier, Benešová, Škromach...) a to proto, že i členové ÚVV nepovažovali některé kroky za uvážlivé. Z mého lediska je však naprosto normální, že se na takovéto půdě vede diskuze. Protože jsem byl i delegátem Krajské konference Jihomoravského kraje v Břeclavi, mohu Vám sdělit, že jsem do vedení strany hlasoval pro Bohuslava Sobotku, Michala Haška, Lubomíra Zaorálka, Zdeňka Škromacha a Martina Starce. Velmi si vážím i dalších lidí, které jsem poznal při své práci a určitě by měli ve vedení strany pracovat. Např. Jeroným Tejc, Petr Vícha atd. Zdraví Jiří Petrů