MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2013 13:03:40 - Martin F.

Veřejných zakázek ve stavebnictví ubylo?

Dobrý den pane ministře, po přečtení článku (http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml) na aktuálně.cz, konkrétně mi jde o tuto pasáž "Ministerstvo průmyslu a obchodu má zmapovanou situaci, jak se novela zákona dotkla jednotlivých odvětví. Ve zmíněném stavebnictví se za období duben až prosinec 2012 počet vyhlášených stavebních zakázek propadl o 41,2 procenta, pokles objemu vyhlášených zakázek dosáhl dokonce 59,8 procenta. Celoroční objem zadaných zakázek meziročně klesl o 18,1 procenta, což představuje reálný pokles o 20 miliard korun, v krátkodobém horizontu tak ekonomika přišla o 41 miliard korun a zmizelo téměř 20 tisíc pracovních míst.", se Vás musím zeptat, zda někdo na ministerstvu přemýšlel, proč k takovému poklesu došlo a zda někdo také koukl do statistiky za první čtyři měsíce roku 2012, kde musel objem zakázek ve stavebnictví vyletět obrovským způsobem nahoru, neboť z vlastní zkušenosti vím, že se všichni zadavatelé snažili vypsat veřejné zakázky ještě podle starého zákona, neboť ten nový jim výrazně zhoršil možnost „vybrat vítěze ještě před soutěží“?
Dále by mně zajímalo, z jakého důvodu se má do zákona o veřejných zakázkách vrátit povinnost certifikátů ISO, které jsou zbytečné a pro malé firmy značně finančně náročné a může pro některé malé firmy znamenat, že se výběrových řízení nebudou moci zúčastnit? Připadá mi, že zde jde o lobby certifikačních společností, které tímto přišli o obživu, když nebyly certifikáty vyžadovány ve veřejných zakázkách.

Děkuji za Vaše odpovědi.
S pozdravem,
Martin F. – občan ČR

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.