Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2011 22:10:35 - mira.s

Jsem rád za každou kontrolu, která do Krajské zdravotní přijde

Pane Bendo, před časem jste říkal, že se budete vyjadřovat k závěrům auditu v Krajské zdravotní. Zatím jsem to nikde neviděl, už jste dal nějaké vyjádření? Lumír

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2011 12:18:19 - Ing. Petr Benda

Dobrý den, ve společnosti Krajská zdravotní již proběhlo několik auditů, ale předpokládám, že máte na mysli audit, který si zadalo ministerstvo zdravotnictví u společnosti Deloitte. Ke všem auditům jsme se vyjadřovali a tento nebyl výjimkou.    Pořizovací ceny zjištěné postupem, který zvolili auditoři ve společnosti Deloitte považujeme za irelevantní podklad, který je v přímém rozporu s obecnými pravidly oceňování. Tuto skutečnost dokládají závěry soudního znalce i oponentní vyjádření auditorské autority, které si vedení Krajské zdravotní vyžádalo jako součást námitek k uvedené zprávě. Tvrzení o předražení nákupů techniky jsou z výše uvedených důvodů nepodložená a nemají racionální podklad. V tomto smyslu jsme podali připomínky k závěrečné zprávě auditorské firmy. Jinak jsem několikrát říkal, že jsem rád za každou kontrolu, která do Krajské zdravotní přijde. Zároveň Krajská zdravotní přibližně před 14 dny obdržela vyjádření od Úřadu na ochranu hospodářské soutěže, který rozhodl ve prospěch Krajské zdravotní v šetření zadání veřejné zakázky na nákup robotického systému da Vinci (robotického chirurgického přístroje).

S přáním pěkného dne 

Petr Benda
předseda představenstva KZ a.s.