ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2013 12:42:21 - Simon Rohl

Není moje životní role, být kritikem

Nyní hodně kritizujete MPSV, jak byste ale jednala vy? A jak byste bojovala s nezaměstnaností? Děkuji za odpověď, protože kritizovat je vždy jednoduché, ale řešení nabízí již málo kdo. Rohl

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2013 8:02:28 - Lenka Kohoutová
Vážený pane Rohle, kritika mi rozhodně není příjemná, kdo mne zná ví, že to není moje životní role, být kritikem. Nicméně kritika MPSV je více než na místě je to jediné ministerstvo v tak velkém rozvalu, kdy mnohé projekty nefungují, napětí ve společnosti se i díky MPSV prohlubuje, nezaměstnanost se zvyšuje. Pokud bych byla na místě už tehdejšího ministra Drábka, šla bych do sjednocení úřadů práce, ale nešla bych rozhodně do takových změn ICT systém, nešla bych do karet sociálních systémů. Pokud bych chtěla uspořit, pak je nutné lépe specifikovat a začít provádět cílenou sociální práci před rozhodnutím o sociální dávce, zavedla bych prostupnost v oblasti sociálního bydlení a stanovila stropy na to komu a kolik se má vyplácet, vyjmula bych z podpor ubytovny. Určitě bych chtěla udělat pořádek v sociálních službách, kdy nevím kolik zač platíme, máme sociální služby, které jsou zbytné a není zapotřebí je dále financovat. Snažila bych se vynaložit maximální úsilí v oblasti zaměstnanosti a posuzování osob se zdravotním postižením.
Zaměstnanost nemůžeme podporovat jen v oblasti zřízení pracovního místa, ale dlouhodobě podporovat například daňovými odpisy. Je nutné velmi úzce spolupracovat se zaměstnavateli, to dnes úřady práce nedělají. Je nutné podporovat programy pro lidi, kteří jsou ohroženy sociálním vyloučením. Stejně jako by pro mne bylo velmi důležité znovu zavést veřejnou službu a její určitou povinnost pokud někdo chce brát sociální dávky. Zamyslela bych se nad tím, jak za tyto služby zaplatit, ale opravdu bych jednala o povinnosti.